Meni Zapri

Razno

MASLO

Maslo je mlečni izdelek, pridobljen iz sladke smetane. Vsebuje vsaj 80% mlečne maščobe, poleg tega pa tudi mlečni sladkor, beljakovine, rudnine in lipidotopne vitamine. Maslo je nepogrešljiv del zajtrkov, veliko se uporablja pri kuhanju in peki. Zaradi visokega deleža maščob je smiselno po njem posegati v zmernih količinah, vendar pa je klub vsemu bolj zdrav od olja in margarine. V primerjavi z oljem ima maslo manj maščob in kalorij, margarina pa vsebuje industrijsko pridobljene transmaščobne kisline, ki so zdravju bolj škodljive od holesterola.

Nasvet za boljšo mazljivost: maslo pokrijemo s skodelico, ki smo jo prej oplaknili z vrelo vodo. Tako se bo maslo zmehčalo, ne pa tudi stopilo.

Na voljo v zavitkih po 125 g in 250 g.

KISLA SMETANA

Na voljo v lončkih po 250g.

SIROTKA

Sirotka nastane kot vzporedni izdelek pri proizvodnji skute in je prehransko najkakovostnejši proizvod mleka. Sirotka je krepčilna tekoča hrana, ki uravnava presnovo in pospešuje razstrupljevalne in čistilne procese v telesu, saj spodbuja delovanje ledvic, jeter in žolčnika. Zaradi beljakovin, ki se razmeroma hitro vsrkajo v organizem in omogočajo hitrejšo obnovo celic, je še posebej priljubljena med športniki. Ker je rahlo odvajalna, dobrodejno vpliva na prebavila, zaradi laktoze pa spodbuja razvoj zdravju koristne mikroflore v debelem črevesu.

Mlečna motnost sirotke je naraven pojav zaradi prisotnosti sirotkinih beljakovin, ki se med hranjenjem usedejo na dno. Zato plastenko s sirotko pred uporabo narahlo pretresemo.

Na voljo v plastenkah po 1 l.